Tökéletlen család

Egy család botladozásai a gyermeknevelés útvesztőiben

Hogy miért is lettünk tökéletlen család

2019. április 04. 12:07 - TökeletlenCsalad

Nos, helyzetünk koránt sem a szokványos, jól megszokott családmodellt követi. Anya, nevezzük a továbbiakban Irmának egy multinál felső-középvezető. Apa, azaz én, azaz Béla, digitális nomádként otthonról dolgozom. Ez pedig tetőződött azzal, hogy a gyermekünk, Béla Jr. - na hát mégis milyen férfi az aki nem magáról nevezi el tökéletességének földi leképeződését ugye!? - 2 hónaposan egy olyan kapitalista és kizsákmányoló országba kényszerült általunk, ahol bizony a nők a szülés után 3 hónappal arra vannak finoman presszionálva, - értsd nem kapnak semmi juttatást utána -  hogy visszatérjenek a munkaerő piacra.

Így aztán szűk környezetünk kitartó támogatása mellett…..

  • ÚR ISTEN mi lesz azzal a gyerekkel, hát hogy fog az felnőni!?
  • Minek szültél gyereket ha otthon se maradsz vele ahogy az minden rendes családban szokás!?
  • Na, még egy karrierista pi*a….

végül úgy döntöttünk, hogy én, azaz Béla maradok otthon Béla Jr.-al.

Komolyra fordítva a szót, ez azért tényleg egy nehéz döntés volt. A mi agyunk is tiltakozott az ellen, hogy egy 3 hónapos csecsemőt egy idegen kezébe adjunk. A szokatlan helyzet miatt bűntudat, aggódás és rengeteg félelem kavargott bennünk. Fogalmunk sem volt, hogy milyen hatással lesz ez az egész a gyerekre, a kapcsolatunkra, vagy a munkánkra.

Ez lett az alap felállás, amit még egyéb nem várt események is tetéztek, de erről majd a következő részben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletlencsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr6214738073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása