Tökéletlen család

Egy család botladozásai a gyermeknevelés útvesztőiben

A leggyakoribb anyatípusok

2019. május 30. 14:48 - TökeletlenCsalad

 

Az alábbi anyatípusok a képzelet szüleményei, bárminemű egyezés a valósággal csak a véletlen műve:

 

1. A facebook függő:

Talán a legidegesítőbb típus. A közösségi médiában él, a hírfolyamod tele van a képeivel. Gyermeke születésétől kezdve minden “jelentőségteljes” pillanatot mániákusan kiposztol. Pl. Pistike első hasmenése, Pistike néz, Pistike játszik, Pistike máshol játszik. Minimum 2 havonta készül profi fotósorozat a gyermekről és róla is. A legtöbb ismerőse rég letiltotta, nem hajlandó észrevenni, hogy leginkább senkit nem érdekel csodálatosnak tettetett élete.

Ha bárhová mennek, nem az számít, hogy a gyermek jól érezze magát, hanem hogy jó fotó készüljön róla. Ennek érdekében a legváratlanabb helyeken és időpontokban képes feltűnni egy szelfibottal. Ha egy-egy poszt nem éri el a kívánt like-számot akkor letargiába esik, sír, kiakad, szemét, irígy disznóknak titulálja ismerőseit, akik csak féltékenyek az életére. Dühét általában a gyereken vezeti le: Mosolyogjál már rendesen, ne úgy mint egy nyomi! Dzsordzsó, fordulj már ide, elrontod a képet! Tedd már a szádba a kaját, ne kend össze magad hogy lesz így meg a 8-órai live-unk?

 

2. A szektás:

Legyen szó vegán étrendről, hordozásról, pépesen vagy falatkákkal etetésről, 5 éves korig szoptatásról vagy közös ágyban meztelenül alvásról, a lényeg az, hogy találjon egy közösséget, akikkel vállvetve támogathatják egymás minden hülyeségét. Ott van az  összes kapcsolódó fórumban, lelkesen kommentel, ír, és a gyanú legkisebb jelére könyörtelenül lecsap. Persze a támogató falka mindig megtalálja a leggyengébb láncszemet. Az Ő babája mindig mindent jobban tud, és előbb csinált mint a tiéd, és ez biztosan Neki és a módszerének köszönhető. 

Kiközösítés, leszólás vagy lesajnáló tekintet jut annak, aki képes máshogy nevelni a gyermekét. Bármikor szóba elegyedik veled, hogy kipuhatolja a gyenge pontjaid, megtudja, hogy meggyőzhető vagy -e. Ha igen, rádtapad és eláraszt információkkal, ha nem, úgy kerül majd mint egy leprást. 

 

3. A rend- és tisztaságmániás

Látogatóba úgy lehet bejutni hozzá, mint ha egy nyitott szívműtétre mosakodnál be. Mindent IS fertőtlenít. Kétszer. Bármilyen katasztrófa helyzetre fel van készülve. Ha leesik a cumi a földre, vagy a gyermek a szájába vesz egy játékot, vagy ne adj’ Isten megpróbál megenni egy földre esett kekszet, anya 5-féle fertőtlenítővel rohan, hogy megmentse szeme fényét a minimum ebolától amit biztosan elkapna. Kedvenc mondata így kezdődik: Nem vagyok egy paramami, de......

Anya módszeresen a gyermekbe táplálja minden félelmét, ha fél a kutyáktól akkor sikongatva kapja fel csemetéjét a legbarátságosabb kutya elől is. Szegény gyerek teljesen bizonytalan lesz, hisz egész nap csak tiltásokat és parancsokat hall. Legjobb lesz ha otthon marad, leül és nem nyúl semmihez, úgy anya megnyugszik, legalább egy rövid időre. A szépen kialakított rendszer működik is, egészen addig míg a gyermek közösségbe nem kerül, onnan kezdődik a 2 nap bölcsi, 2 hét otthon effektus. Persze ez is a többi gondatlan szülő hibája, akiktől az Ő édeskéje csak a bajt kapja. Ha tehetné soha nem engedné közösségbe, még a végén eltanul valami hülyeséget. 

 

Folyt. köv.....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokeletlencsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr10014870010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása